Opća skupština Reformiranih Crkava

Od 29. lipnja do 7. srpnja 2017. u Leipzigu u Njemačkoj biti će održana 26. Opća skupština Svjetske zajednice Reformiranih Crkava.

Svakih sedam godina održava se Opća skupština koju čine predstavnici nacionalnih Sinoda Reformiranih Crkava iz cijelog svijeta. Trenutno na Zemlji ima oko 80 milijuna, od toga u Europi oko 7 milijuna, kršćanskih reformiranih vjernika. Reformirana kršćanska kalvinska Crkva punopravna je članica sa pravom sudjelovanja, i glasovanja te će bit nazočna, po svomu predstavniku, na Općoj skupštini.

Razlog je okupljanja otkrivanje Božje volje temeljene na Svetomu pismu, odabir novog vodstva, radni sastanci, te rješavanje tekućih pitanja SZRC-a. Tema je: Živi Bože ‒ obnovi i promjeni nas! Cilj je Opće skupštine promišljanje baštine SZRC-a, usredotočiti nazočne na Boga izvora života, te potaknuti duhovnu obnovu sudionika i Crkve kako bi se svijet obnavljao kroz kršćansko svjedočanstvo.

Opća skupština biti će obilježena i 500. obljetnicom reformacije. Imati će i znakovito obilježje jer će biti u državi gdje je reformacije otpočela. Opća skupština biti će i na još dva mjesta, uz poseban program, u Wittenbergu i Berlinu, a sve uz doprinos, suorganizaciju i sudjelovanje Evangeličke Crkve iz Njemačke.

Reformirana kršćanska kalvinska Crkva ‒ sudionica ovih događanja ‒ poziva sve ljude dobre volje da podrže ova nastojanja i posjete, ukoliko su u mogućnosti, ishodište kršćanske reformacije u Wittenbergu. Kršćanske vjernike potiče na molitvu za Božji blagoslov Opće skupštine, i podršku za 500. obljetnicu reformacije.

Više saznajte putem poveznice.